2008. december 31., szerda

Karácsonyi emlékezés ...

... nosztalgiázom egy kicsit Zsukka kérésére.Tőle jutott el hozzám ez a játék és be kell valljam, igaz hogy fiatal vagyok még, de olyan fakó emlékeim vannak a gyermekkoromról hogy elég nehéz összeszednem a dolgokat.De azért leírom amire nagyon emlékszem a régi karácsonyokkal kapcsolatban ... volt egy nagyon emlékezetes ajándékom,erre pontosan emlékszem, óvodás voltam és a fa alatt egy nagy maci volt ... ami ülve magasabbnak tűnt mint Én,most így nézegetve a macit,lehet csak Én láttam olyan hatalmasnak vagy a másik alternatíva hogy nagyon kicsi lányka lehetettem :-)

Amúgy a karácsonyok nálunk úgy zajlottak régen ... amire még emlékszem, hogy 24-én délután anya felöltöztetett minket jó meleg ruhába, és elküldött minket nagypapa testvéréhez hogy,vigyünk neki sütiket...mert Ő már akkor nagyon idős volt.Úgyhogy 24-e délután elindultunk egy hatalmas sétára apuval és a két tesómmal (addig anya feldíszítette a fát és berakta az ajándékokat a fa alá) ,azután mikor hazaértünk rohantunk a fához és kibontogattuk az ajándékokat.Volt vacsi is biztosan, de arra annyira nem emlékszem már ... de azt tudom hogy mindig elmentünk mamával éjféli misére ... annak olyan igazi karácsonyi hangulata van :-)

Aztán mikor már nagyobbacska lettem Én is mentem a tesóimmal a templomba Jézuska várásra ... mindig angyal szerepet kaptam, nem sok szöveggel :-)
Persze akkor még kicsi voltam ... nem adtak nagy szerepeket.Mire nagyobb lettem arra sajnos ezt a szép szokást már nem vitte tovább senki, pedig milyen jó is lenne minden évben 24-én délután Jézuska várással készülni a Karácsonyra

Még mielőtt kifutnék a Karácsonyi hangulatból, továbbadnám a játékot Ancsikának és Moncsinak.

4 megjegyzés:

pavelancsika írta...

Köszi :)

Linsey írta...

Boldog Új Évet Kívánunk!:))

Zsukkata írta...

Köszi, hogy megosztottad az élményeidet :-)!

M. írta...

Köszönöm, hogy rám gondoltál! Hamarosan megírom én is! És BÚÉK!!!